Happy Gut, Healthy Skin!

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 13:43

Ons lichaam heeft een ecosysteem van bacteriën, ook gekend als ons microbioom. Dit systeem kan een grote impact hebben op ons welzijn, en ook op de gezondheid van onze huid.

Als ons microbioom niet juist functioneert, kan dit leiden tot verschillende problemen zoals: aanhoudende vermoeidheid, een verstoord immuunsysteem, humeurigheid, ontsteking, problemen met het metabolisme en zelfs huidproblemen zoals vroegtijdige veroudering en puistjes. Door een goede darmflora te behouden, help je een gezond microbioom te ondersteunen.

De wetenschappelijke gemeenschap is het erover eens dat er een duidelijk verband bestaat tussen een sterke aanwezigheid van goede bacteriën in de darm en een gezonde huid. Mensen met huidproblemen zoals eczeem, rosacea, acné en tekenen van veroudering, dienen allemaal probiotica te gebruiken als onderdeel van hun huidverzorgingsregime.

Waarom?

Wetenschappers hebben ontdekt dat de hersenen en de darmen voortdurend met elkaar communiceren. De darmen sturen berichten naar je hersenen over verschillende aspecten van je huid en gezondheid via de zwerfzenuw die bijna als een telefoondraad tussen beide lichaamsdelen loopt. Door probiotica te consumeren via de voeding of supplementen kan je een normale darmflora behouden en de communicatielijnen openhouden. Een onevenwicht van goede bacteriën kan de darmwand aantasten en dit kan leiden tot een aandoening die "lekkende darm" wordt genoemd. Daarbij gaan schadelijke bacteriën, giftige stoffen en microscopische voedseldeeltjes door de aangetaste wand en blijven ze rustig rond de bloedbaan zweven waar ze een ravage aanrichten. Ze kunnen onstekingen veroorzaken, wat ook tot huidproblemen en andere gezondheidsproblemen kan leiden. Probiotica helpen om de darmwand te beschermen: wie probeert door te breken, wordt stevig op zijn plaats gehouden! 

Bacteriën hebben een slechte naam. We doden deze micro-organismen met ontsmettingsmiddelen, wassen ze weg met antibacteriële zepen en handreinigers, zeker nu met het Coronavirus. Sommige stammen zijn inderdaad schadelijk voor onze gezondheid, maar andere zijn uiterst belangrijk voor ons welzijn. Hun ware kracht is pas onlangs ontdekt. "Skin Youth Biome bevat deze  "vriendelijke bacteriën", van maar liefst 4 onderzochte en geregistreerde bacteriestammen, waarvan bewezen is, dat ze een verbeterend resultaat hebben op de huid qua hydratatie, huidverjonging enz... Deze zijn van zeer goede kwaliteit en overleven de zure maagsappen om daarna hun werk te kunnen doen in de darmen. 

Ga dus voor goede bacteriën!

 

Wil je je darmen een lenteschoonmaak geven? Volg het onderstaande programma:

STAP 1: VERWIJDEREN 

Elimineer alle voedingsmiddelen waar de slechte bacteriën van houden.

De eerste zeven dagen vermijd je het volgende zoveel mogelijk:

1*Bewerkte of verpakte voeding:

Die bevat bewaarmiddelen, kleurstoffen, transvetten, gehydrogeneerde vetten en glucose-fructosestroop die allemaal je microbioom verstoren. Pas op voor voeding die wordt geclassificeerd als "kant-en klaarmaaltijd".

2*Gluten:

Gluten kunnen irriterend zijn voor je darmen en kunnen de integriteit van je darmwand beschadigen. Door gluten te elimineren, krijgt je darm de kans om te herstellen, zal de ontsteking verminderen en gaan goede bacteriën groeien. Gluten zitten o.a. in brood, pasta, gebak en sauzen.

3*Zuivel:

Zit in kaas, yoghurt en melk. Zuivel kan reacties veroorzaken en wordt beter vermeden in het begin.

4* Alle suiker en zoetmiddelen:

Zowel natuurlijke suikers als suikervervangers. Suiker kan de slechte bacteriën voeden en je microbioom verstoren. Vergeet niet dat vruchtensappen veel suiker bevatten. Probeer deze dus ook te vermijden.

5*Alcohol en cafeïne:

Vermijd of beperk dranken met alcohol of cafeïne en zorg ervoor dat je genoeg water of kruidenthees drinkt om gehydrateerd te blijven.

 

STAP 2: VERVANGEN

Een goede concentratie maagzuur is nodig om voedsel goed te verteren. Om voedsel te verteren, worden bepaalde enzymen geactiveerd. Schadelijke pathogenen die met de voeding kunnen worden ingeslikt, worden gedood. Stimuleer je verteringssappen door een handvol bittere voedingsmiddelen te eten (zoals wilde rucola) net voor of tijdens je maaltijd.

 

STAP 3: HERINTRODUCEREN

Neem èèn" Skin Youth Biome" per dag bij de maaltijd. Blijf deze de volgende maanden nemen om het optimale effect te krijgen van het product.

Probeer gefermenteerde voedingsmiddelen toe te voegen zoals zuurkool, kimchi en kefir die allemaal actieve goede bacteriën bevatten. Prebiotica zijn voedingsmiddelen die goede bacteriën graag eten. Kies dus dagelijks een selectie van de volgende prebiotische voedingsmiddelen:

Asperges - wortelen - artisjok - aardpeer - prei - uien - radijzen - look - tomaten

 

STAP 4: HERSTELLEN

Help je darmslijmvlies door voedingsmiddelen te eten die veel antioxidanten en voedingsstoffen bevatten, vooral voeding die de vitaminen A, C en E, zink, glutamine en magnesium bevat zoals o.a.

Kool - boerenkool - spinazie - wilde rucola - waterkers - zalm - zoete rode paprika - noten - zaden 

 

LEUKE WEETJES: 

* 70% van het immuunsysteem zit in de darmen.

* Er zijn ongeveer 40 triljoen bacteriecellen in het menselijk lichaam, en slechts 30 triljoen menselijke cellen, dus we zijn meer bacteriën dan mensen....

* Meer dan 95% van de bacteriën in de wereld is onschadelijk voor de mens

* De hoeveelheid bacteriën in het menselijk lichaam weegt 1 tot 2 kilogram, hetzelfde als een gemiddeld brein.

* 95% van de serotonine van het lichaam (onze chemische geluksstof) bevindt zich in de darm en daardoor heeft de gezondheid van de darmen een invloed op ons humeur

* Een onevenwichtigheid van gezonde en ongezonde darmmicroben kan bijdragen tot gewichtstoename

* De darm heeft meer dan 100 miljoen "hersencellen" waarmee ze voor zichzelf kan "nadenken".

* Er leven meer dan 1 triljoen bacteriën op onze huid, afkomstig van 1000 verschillende soorten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.